VaniLLa^Ninć Kid
Število prispevkov : 199 Points : 0 Registration date : 24/08/2008
| Naslov sporočila: Antonija Šola Ned Avg 24, 2008 8:35 pm | |
| Antonija Antonija je, osim po ulozi Tine u RTL-ovoj sapunici "Zabranjena ljubav" privukla pažnju na svoj rad i djelo i kao kantautorica ulaskom u finale prošlogodišnjeg Hrvatskog radijskog festivala održanog na Hvaru 9.6.2007. Na istom festivalu, pjesma "Veži me za sebe" za koju je Antonija napisala tekst a otpjevao je Toše Proeski, pobijedila je i osvojila Grand Prix. Antonija je 2006 godine pobjedila kao autor i na ZADARFEST-u sa pjesmom "Plovila mala barka" u izvedbi Marine Tomašević i Vinka Coce. Već 2007.g. je, prvi puta kao izvođač osvojila 1. mjesto stručnog žirija za interpretaciju skladbe ''Zovem da ti čujem glas'' Potpisuje pjesme na albumima Klapi Kontrade ,Toši Proeskom, Ivanu Mikuliću, Vinku Coci, klapi Lanterna , Toniju Cetinskom, Emiliji Kokić…. Antonija i Toše su bili sudionici DM-ove akcije "Volim osmijeh tvoj" pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Duet koji su otpjevali prodan je u rekordnih 20.000 primjeraka u samo mjesec dana. Za ovaj uspjeh Antonija i Toše su bili nagrađeni platinastom diskografskom nagradom. Ne zaboravimo da je upravo Antonija autor stihova megahita "Srce nije kamen", skladbe koja je doslovno pomela hrvatski domaći glazbeni eter i koja je službeno proglašena najslušanijom u 2006. godini po izboru svih radio postaja u cijeloj RH I od ZAMP-a. Istoimena skladba je bila i uvodna skladba sapunice "Zabranjena ljubav" pune 3 sezone. Antonija se ističe po svojem humanitarnom radu pa je tako već sa 28 godina primila prestižnu nagradu za humanost "Majka Tereza" na velikom koncertu u Skopju pred 27.000 posjetitelja nastupivši kao jedina gošća iz Hrvatske na koncertu Toše Proeskog, primila je također i zahvalnicu udruge Terry Fox pod pokroviteljstvom Kanadskog veleposlanstva u Zagrebu, te ostala vrijedna priznanja. Njen album "Anđele" je od izdavanja, u prvih 6. mjeseci prodan u preko 13.600 primjeraka. Za taj uspjeh je Antoniji na službenoj promociji u svibnju 2008. godine uručena diskografska nagrada ''Zlatna ploča'' . Nakon velikog uspjeha na izboru za Hrvatsku pjesmu Eurovizije ''Dora 2008'' i osvojenog 2. mjesta, Antonija uspješno nastavlja sa festivalskim gostovanjima, nakon osvojene 2 prve nagrade publike na Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji sa skladbom ''Nebu pod oblak'', Antonija će nastupiti na Splitskom Festivalu sa skladbom ''Mrva jubavi'', čiji aranžman potpisuje Remi Kazinoti, a tekst i glazbu Antonija Šola, isto tako potvrđen je i nastup na festivalu ''Sunčane skale 2008'', u Herceg Novom sa svojom autorskom pjesmom pod nazivom ''Stradam''. Na festivalu tradicionalnih otočkih pjesama ''Bodulska balada 2008'' na otoku Zlarinu kraj Šibenika. N v Slovenščini ker je Hrvaška pevka.. tako da to http://www.antonijasola.info/ | |
|
Mehurčk. Big JB Fan
Število prispevkov : 1757 Age : 30 Location : uitH ma Joe Points : 0 Registration date : 09/08/2008
| |
smile. J.Bros
Število prispevkov : 417 Age : 30 Location : mb Points : 0 Registration date : 01/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Pon Avg 25, 2008 11:26 am | |
| lepe pesmi ma ona mi je lepa . zovem da ti čujem glas pa ona ko jo z Tošetom poje.. | |
|
Almy_JB-fan Admin
Število prispevkov : 343 Age : 30 Points : 29 Registration date : 25/07/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Pon Avg 25, 2008 12:02 pm | |
| jst sm jo že vidla k sm bla na morju je s Tošetom pela ampak ne letos pela sta pa uno pesem volim osmijeh tvoj neki tazga vem da se je šlo o enmu smehu haha | |
|
Evie J.Bros
Število prispevkov : 436 Age : 32 Points : 6 Registration date : 08/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Pon Avg 25, 2008 4:39 pm | |
| Jst sm gledla nadaljevanko Zabranjena ljubav tak da vem kdo je..poznam pa mislim da dve njene pesmi una s Tosetom pa zovem da ti cujem glas al ka je ze.. | |
|
maich J.Bros
Število prispevkov : 359 Age : 29 Points : 54 Registration date : 05/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Pon Avg 25, 2008 11:34 pm | |
| meni je ona ful lušna pa naj pesem mi je zovem da ti čujem glas | |
|
Machie. Fan number 1
Število prispevkov : 1336 Age : 32 Location : with JOe Points : 3 Registration date : 19/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Tor Sep 16, 2008 5:39 pm | |
| se strinjam d une 2 pesmi dobre sei ostale sploh ne poznam S: | |
|
i_tinca_jb_fan Fan number 1
Število prispevkov : 517 Points : 1 Registration date : 04/08/2008
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola Sre Sep 17, 2008 6:38 pm | |
| ja js tut ne.......... sam sm jo gledla v eni nadaljevanki (hrvaški) k je bla njena pesm......... drgač mi je pa kr ok.. je ne poslušam neki full sam včasih Xd | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Antonija Šola | |
| |
|